Wie ben ik?

fotoMijn naam is Yvonne Altena, in 1982 geboren, woonachtig in Zoetermeer.

Ik ben een enthousiast en positief ingesteld persoon. Ik verras anderen en mezelf door te zoeken naar verschillende vormen van ontwikkeling, inspiratie en ontspanning. Ik ben creatief in denken en handelen. Ik kan nieuwe en originele manieren bedenken om dingen voor elkaar te krijgen.

zachtIk ben eerlijk en positief kritisch. Ik praat niet met mensen mee, maar blijf vragen stellen. Dat komt voornamelijk omdat ik erg nieuwsgierig ben naar waarom mensen doen wat zij doen en de keuzes die zij maken.

Ik heb een open, nieuwsgierige houding en ben daardoor toegankelijk voor anderen. Ik ben bereid een stapje extra te zetten wanneer dat nodig is voor een ander. Ik ben mij vaak bewust wat mijn eigen handelen bij de ander te weeg kan brengen. Ik laat de ander in zijn waarde.

IMG_5199Na mijn opleidingen SPW en SPH heb ik in de jeugdzorg gewerkt met jongeren tussen de 12-18 jaar. Hier merkte ik wat de kracht van coaching kan doen. Niet leiden, maar volgen. Jongeren, maar ook hun ouders, in hun eigen kracht zetten.

Samen met collega’s heb ik een mooi project opgezet om jongeren met een licht verstandelijke beperking te coachen zodat zij zelf regie over hun leven kunnen voeren op de zaken die voor hen belangrijk zijn.

Door op deze manier te werken, krijg ik energie. Ik word er blij van!

tumblr_mh31mhgZqP1r44erwo1_500_largeIk merkte dat ik mijn eigen ideeën ook ergens in kwijt wilde. En startend met de opleiding tot coach/counselor bij het ACC begon ook BewustMijn vorm te krijgen.

Met BewustMijn richt ik mij op volwassenen die aan de slag willen met persoonlijke groei, ontwikkeling en (zelf)bewustzijn. Om mensen de regie (terug) te laten pakken over het eigen leven.

BewustMijn slaat een brug tussen praktische en psychologische hulpverlening. Zo kan je met jezelf en de dingen waar je tegenaan loopt op een ongedwongen manier aan de slag.